Csoportfoglalkozás az iskolában

A mai meseóra a IV. osztályban zajlott és fő témája – „az olvasás felfedezése mint szórakozási lehetőség”.

Másrészről február 15-én, Az együtt olvasás napját ünnepeltük. A meseórával a könyvtár-iskola partnerkapcsolati csoport is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Egy kis kitérőt teszünk megemlítve ezen nap eredetét: A kezdeményezés 2021-ben született. Idén második alkalommal megrendezett esemény célja, felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára az emberi fejlődésben. Történelmi jelentősége is van annak hogy a választás február 15.re esett, ugyanis ezen a napon született két romániai kulturális szemelyiség: Titu Maiorescu – irodalomkritikus, műfordító és Spiru C. Haret – matematikus, csillagász, pedagógus, többszörös oktatásügyi miniszter (nevéhez fűződik a román oktatásügy reformja).

Aztán felolvasással folytatódott a foglalkozás. Méhes György: Széna vagy szalma című bohózatának, szerepjátékkal egybekötött, közösen való felolvasásával.

A farsanghoz is kapcsolódva, mindenki más bőrébe igyekezett bújni. A próbálkozás sikeresnek mondható, hiszen mindenki nagyon ügyesen beleélte magát a szerepébe és a jókedv sem hiányzott.

Köszönjük, hogy együtt szórakozhattunk!

(könyvtári szakosztály)

%d blogger ezt szereti: