Fociakadémia Kaplonyban

Igen sok gyermek részvételével megkezdődött tegnap a kaplonyi sportcsarnokban a Partiumi Labdarúgó-akadémia itteni képzéssorozata. Mint ismeretes, helybeli sporttanárok jelentkezését várta a szatmárnémeti központú egyesület, hogy regionális központ létesülhessen Kaplonyban.

Végül Szilágyi Gábor és Ritli Richárd lesz az akadémia itteni munkatársa, és a helyiek mellett vidékbeli labdarúgópalánták jelentkezését is várják. Mint a tegnapi alkalmon el is mondták a szülőknek, egyelőre három korosztályban kezdődik meg a képzés: együtt lesznek a nagycsoportos óvodások és az előkészítő osztályosok, egy másik korosztályban az elsősök és másodikosok, míg a harmadikban a harmadik és a negyedik osztályos tanulók. Az ingyenes képzéseket a sportcsarnokban tartják, mégpedig kedden és pénteken 16 és 19 óra között. Előbb, azaz délután 4-től a kisebbek, utána 5-től a nagyobbacskák, míg 6-tól a legnagyobbak.

Mindahány korosztállyal mindkét edző foglalkozik. A terveik között szerepel az is, hogy rendszeresen fognak különféle hétvégi utánpótlástornákon részt venni. Hajrá, foci, hajrá, Kaplony!