Elfogadták a 2023-as költségvetést

A Szatmár megyéért dolgozó RMDSZ-es politikusoknak két fontos javaslata került bele a költségvetésbe, közel 2,4 millió lej értékű beruházást támogatva.

Az elmúlt évektől eltérően a parlament különösen operatív munkát követően még idén elfogadta a 2023-as év költségvetését. Románia új költségvetését viszonylagosan óvatosan, kiegyensúlyozottan kialakított, egyik célja a gazdaság fellendítése, visszaterelni a költségvetési hiányt a normális kerékvágásba, illetve támogatni a családokat.

A költségvetés összeállítása kapcsán Magyar Lóránd és Nagy Szabolcs parlamenti képviselők, valamint Turos Lóránd szenátor munkájának köszönhetően két fontos, Szatmár megyét érintő beruházás is bekerült a 2023-as évben központilag támogatott beruházások közzé.

Szatmár megye tekintetében Nagykárolyban egy B kategóriás műemléképület felújítására érkezik támogatás a költségvetésből, 1,59 millió lej értékben. A Iuliu Maniu utca 19. szám alatt található ingatlanban orvosi rendelők működtek, ám egy éve megsérült a tetőszerkezete, amiatt pedig használhatatlanná vált.

„Egy régi, patinás épületről van szó, amelyikben hat fogászati rendelő és két fogászati laboratórium működött. A közel 600 négyzetméteres alapterületű épület tetőszerkezete ezer négyzetméternél is nagyobb, az összegből az épületet strukturálisan erősítenénk meg, illetve a tetőszerkezetet újítjuk meg” – magyarázza Pataki Csaba megyei tanácselnök, aki szerint Nagykároly városával közösen találnának majd funkciót a megújult épületnek. Szociális ellátóközpont és orvosi kabinetek is működhetének benne egyszerre.

Szatmárnémeti esetében a Diána utca meghosszabbítása került bele az országos költségvetésből finanszírozott munkálatok közzé. A megítélt összeg 795 ezer lej.

„A Diána utca meghosszabbítása egy tavalyi gondolat megvalósítása, melynek indikátorait már elfogadtuk, tavasszal pedig kezdődhet is a kivitelezés. Reményeink szerint ez sokat fog segíteni – elsősorban csúcsidőben – hiszen gyakorlatilag a Transilvania sugárutat fogja összekötni a Tisztviselőteleppel, egy alternatívát kínálni azok számára, akik nem akarnak csúcsidőben a Golescu híd felé menni, hanem folytathatják útjukat a város északi része irányába” – magyarázza Kereskényi Gábor polgármester.

Közlemény

%d blogger ezt szereti: