A kaplonyi jó gyerekek figyelmébe

Nagy horderejű, és igen komoly felszólítást kaptak ebben az évben is Kaplony község polgármesterei. A lappok földjéről, az Északi-sark közeléből jött a visszautasíthatatlan felhívás. Fogniuk kell a cókmókjukat, és hétfő délben, egész pontosan 13 óra magasságában hintóra pattanniuk.

A hintót egy helyi vállalkozó biztosítja – ezúton is köszönet neki. A fogat vezetője pedig szintén egy kaplonyi lakos, akinek szintúgy köszönetet mondunk a szolgálatáért. A polgármestereknek neki kell vágniuk a falu utcáinak. Ahol jó gyereket látnak, annak bizony édességet, szaloncukrot kell adniuk.

Persze Mikulás apó, Miklós püspök úr lappföldi tanítványa, barátja majd hétfő este is ellátogat a jó gyerekekhez. A kaplonyi polgármesterek mindössze csak előszelei a kedves idős úrnak. Sőt, még az is meglehet, hogy egyikőjük Krampusz öltözetét fogja hordani… Csak azért, hogy a csínytevésre esetleg hajlamos lurkókat jól megijessze.

A lényeg azonban ez: a fentiek okán kihirdettetik, hogy idén is lesz hintós Mikulás Kaplonyban, mégpedig hétfő kora déltől hozzávetőleg 4-5 óráig minden jó (vagy kevésbé jó) kaplonyi gyerek az utca felőli ablak közelében tartózkodjon, és amennyiben száncsengést hall (vagy „hohózást”), akkor fáradjon ki az utcára (persze jó meleg kabátban), kis figyelmességet kap, mintegy előhangját az esti Mikulásnak. Arra kérünk mindenkit, hogy figyelje a csengő szavát, és jöjjön ki a házak elé a gyerekekkel, illetőleg azon felnőttekkel, akik még emlékeznek arra, hogy valamikor ők maguk is gyerekek voltak. A község Mikulása törekszik arra, hogy a falu minden zegzugába eljusson.

Kéretik, hogy mindennek a hírét Ön is adja tovább!

(A mellékelt felvétel a tavalyelőtti alkalmon készült.)

%d blogger ezt szereti: