Közérdekű

Azon lakosok, akiknek a kutyáját nem oltották be veszettség ellen, hívhatják Tátrai Istvánt a 0785 084 906-os telefonszámon.

Egyeztetni lehet vele arról, hogy a gazdákat mikor találja otthon.

A kutyaoltási kampány november 30-án véget ér, addig kérik, értesítsék Tátrai Istvánt, avagy el lehet vinni az ebet Nagykárolyba, az állatorvosi rendelőbe.

Köszönik a megértést!

A fenti hirdetmény kapcsán ismét nyomatékosítjuk az alábbiakat:

Mindenkinek kötelessége gondoskodni arról, hogy a házikedvenc ne juthasson ki felügyelet nélkül a közterületre. Hogy ne haraphassa meg a történetesen hazafele tartó gyermekeket, vagy a kerékpározókat ne kergethesse meg. Egy-egy ilyen eset után ugyanis a szenvedő fél panaszt tehet a rendőrségen, és bizony a gazdát fogják megbüntetni a blöki cselekedeteiért. A törvények úgy rendelkeznek, hogy az ember a felelős az állata tetteiért. Kötelessége továbbá az állat tulajdonosának gondoskodni az állat egészségügyi ellátásáról. Például oltatni kell, így veszettség ellen is.

Kérünk mindenkit, hogy legyen elővigyázatos, hiszen senkinek sem jó az, ha az amúgy békés állat belemar egy-egy gyerekbe. Az utóbbinak életre szóló trauma lehet, a kutya pedig akár „vérszemet” kaphat, és legközelebb már veszélyesebben, avagy tudatosan fog támadni. A kutyákat éjjelre sem szabad kiengedni…