Állítsuk meg az iskolai bántalmazást!

Szeptember 12-től október 17-ig tartott a Szivárvány Egyesület által meghirdetett Felhívó pályázat az iskolai bántalmazás ellen elnevezésű kezdeményezés.

Sajnos egyre több gyerek érintett az iskolai bántalmazás, zaklatás valamelyik formájában. A pályázattal az egyesület szerette volna felhívni az 5–8. osztályos gyerekek figyelmét arra, hogy ők is felelősek a körülöttük lévőkért és tehetnek a zaklatás, kiközösítés, verbális vagy fizikai bántalmazás ellen.

A beérkezett plakátok zsűrizésére október 29-én került sor. A zsűri tagjainak – Gindele Martina iskolai tanácsadónak, Kinczel Antonia egészségfejlesztőnek, Illyés Sándor festőművésznek – nem volt könnyű feladatuk, hiszen minden plakát más és más elemek miatt volt igazán értékes és figyelemfelhívó.

Az eredményekről a Szivárvány Egyesület facebook-oldalán október 31-én értesültek a résztvevők, és nyereményüket november 5-én vehették át.

A nyertes csapat, amelynek tagjai átvehették a 400 lej értékű pénzjutalmat, a nyertes kupát és az okleveleket A verhetetlen négyes csapata lett. Ennek tagjai: Canalas Lídia, Tara Julia, Nagy Tímea és Farkas Barbara. A diákok a Szaniszlói Általános Iskola 7. osztályos tanulói, akiknek felkészülésében és a pályázat eljutásához kapcsolatos teendőkben segített Stír Zsuzsanna osztályfőnök és Tillinger Thomas földrajztanár.

A két különdíjas csapat A picik, illetve a B&P csapata lett. A Picik csapatát Böör Dávid és Stoctz Bence alkotta, ők a Kalazanci Szent József Általános Iskola és Gimnázium 5. osztályos diákjai. Az ő figyelmüket a pályázatra Bokor Krisztina hívta fel, illetve ő segítette további munkájukat is. A másik különdíjban részesülő csapat tagjai Streicher Bence és Juhász Patrícia, csapatnevük B&P. E fiatalok a kaplonyi Fényi István Általános Iskola 7. osztályos tanulói, akik maguk látták a meghirdetett pályázatot és minden vele kapcsolatos teendőt egyedül végeztek. A különdíjas csapatok 150 lej értékű pénzjutalmat vehettek át, illetve kitüntetéses oklevelet. A Szivárvány Egyesület külön köszönetet szeretne mondani minden pedagógusnak, amelyik valamilyen mértékben is hozzájárult a diákok munkájához. Elismerés jár ezeknek a tanároknak, hiszen a sok feladatuk mellett plusz időt és energiát fektettek abba, hogy segítség a gyerekek munkáját és fejlődését.

A pályázattal kapcsolatos összes teendő azonban teljes mértékben nem zárult le a nyeremények átadásával, hiszen a nyertes plakát népszerűsítésére, a Nagykároly és vidékén lévő iskolákban, még csak ezek után kerül sor. A többi beérkezett plakát a kaplonyi iskolában kerül kihelyezésre.

Mindezen kívül pedig még egy esemény kapcsolódik majd ehhez a fontos témához. Békési Nóra, a Szivárvány Egyesület alapítója, november 12-én egy interaktív, gyakorlatias előadásra hívja meg azon szülőket és pedagógusokat, akik szeretnék bővíteni tudásukat abban, hogy hogyan is kezeljék az iskolai bántalmazást. Az előadásra a belépés díjtalan, azonban majd egy kihelyezett dobozkába lehet adományokat helyezni, amivel a Szivárvány Egyesületet támogathatják majd az adakozok.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt majd az előadásra, illetve azt üzenik az egyesület vezetői, hogy érdemes figyelni az oldalukat, hiszen hamarosan egy újabb pályázatot hirdetnek majd meg.

Közlemény

%d blogger ezt szereti: