Közösen!

Az esetleges feltételezésekkel ellentétben majdhogynem alkoholmentes pezsgővel koccintott ma (igaz, a munkaidő végén) a három Tamás. Azért tettek így, mert a mai napon hivatalos felületeken is megjelent, hogy lesz Kaplonyban bölcsőde.

Ehhez számos egyéb mellett kellett a helybeliek összefogása. Több alkalommal is aláírásokat gyűjtöttek, hogy bizonyíthassák – az itteni szülők jó néven vennék, ha lenne Kaplonyban ilyen intézmény. Sőt, kálmándi szülők is hozzájárultak mindehhez. Az összegyűjtés során pedig példamutató módon összedolgoztak a tanügyisek (óvónők) az önkormányzat munkatársaival. Így, közösen bízhatunk abban, hogy még lesznek sikerek.

Mindenkinek köszönjük!

Cseke Attila: újabb 19 bölcsőde megépítésére biztosítunk finanszírozást

„Több mint ezer kisgyermek számára biztosítunk bölcsődei helyeket, több mint ezer családnak segítünk azzal, hogy újabb 19 korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítésére biztosít finanszírozást kormányzati forrásból a fejlesztési minisztérium, ezek közül 15 épül Erdélyben” – hangsúlyozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

A fejlesztési minisztérium ezen felül 60 bölcsőde megépítésére biztosít kormányzati forrásokat, és 124-re biztosít finanszírozást a helyreállítási alapból. A ma jóváhagyott 19 bölcsődével együtt 203 új bölcsőde épülhet Romániában. Nagyméretű, 110 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épül Szatmárnémetiben, illetve közepes méretű, 70 férőhelyes bölcsődék épülnek Sepsiszentgyörgyön, Brassóban, Segesváron, és Kisjenőben, Borosjenőben, illetve Angyalkúton, Arad megyében. Hargita megyében Farkaslakán, és Maros megyében, Maroscsúcson épül közepes méretű bölcsőde. Kis bölcsődéket épít a fejlesztési minisztérium Érmihályfalván, Gelencén, Igazfalván, Magyarláposon, Kaplonyban és Lippán. A fejlesztési minisztérium korszerű bölcsődéket épít, ahol meleg étel előkészítéséhez alkalmas saját konyha lesz, illetve mosókonyha, orvosi rendelő és irodák, játszó és hálószobák.

Az energiatakarékos és környezetkímélő épületekben a szükséges energiát megújuló erőforrásokból biztosítják.

%d blogger ezt szereti: