Dicséret a csőszöknek

A kaplonyi csőszök is részt vettek a szombaton Nagykárolyban megtartott csősztalálkozón. Természetesen ebben az évben sem vallottak szégyent, sőt, többek szerint az egyik legszebb táncösszeállítással kedveskedtek a nézőknek.

Mint korábban hírül adtuk, ebben az évben a Kaplonyi Polgármesteri Hivatal új munkatársa, Gaja Irén készítette fel a lelkes fiatalokat. (Ezúton is köszönetet mondtunk Irénkének. Ügyes vagy!)

Még augusztusban kezdték meg a felkészülést. Elmondása szerint a többé-kevésbé soros fiatalok mindvégig nagy odaadással, a lehető legnagyobb komolysággal álltak hozzá. Idén a következők voltak csőszök: Gombos Ábel–Heinrich Júlia, Gábri Denis–Lieb Leila, Tempfli Márkó–Pink Viktória, Tillinger Dávid–Hauler Hannelore, Zahari Bálint–Csizmár Blanka, Altfater Richárd–Kovács Fanny, Kiss Máté–Fischer Karina, Kinczler Bence–Vonház Jennifer, Illyés Dániel–Maier Melissa, Baumgartner Patrik–Fischer Csenge. Őket a fúvósok kísérték, mégpedig Otrava Patrik, Otrava Márk, Bobric Márk, Nagy Balázs, Vicsacsány Geri, Bita Júlia, Gaja Dorottya, Tempfli Martin, továbbá Barta Gábor mint harmonikás.

A szokásoknak megfelelően az októberi hónap első hétvégéjén tartották meg a szüreti bált, amelyet ebben az évben is a csőszök szerveztek meg. Annak rendje és módja szerint „csőszmisét” mutattak be, majd a Szent Antal római katolikus templom előtti téren mutatták be először a táncösszeállításukat. Utána ezt még több alkalommal és több helyszínen – szerte a faluban – bemutatták. Rendre nagy sikert arattak. Szerencséjükre az amúgy morózus időjárás is a pártjukat fogta: majd mindvégig ragyogó napsütésben táncolhattak, nótázhattak (merthogy szekérrel jártak be a falut), kínálhatták a bort.

A szüreti mulatság is jól sikerült, sok-sok vendégük volt a fiataloknak. És szerencsére a hajdaniakhoz képest immár nem kellett a következő napokban bevonulniuk…

Idén – talán rendhagyó módon – a fiatalok szervezték meg a sokéves hagyománnyal rendelkező nagykárolyi csősztalálkozót. A kaplonyi csőszökön (és az őket ismét elkísérő fúvósokon) kívül ott voltak a nagykárolyi Rekettye, a börvelyi Bekek tagjai, a kálmándiak, a csomaköziek, a mezőfényiek, a mezőteremiek, valamint a csanálosiak. Kifejezetten jó hangulatú, hajnalig tartó bálon vettek részt.

%d blogger ezt szereti: