Gyermeklabdarúgó-torna

A 21. Partiumi Magyar Napok keretein belül, augusztus 19–21. között kerül megrendezésre az első Partium Kupa gyermeklabdarúgó-torna, melyen nem kevesebb mint 12 csapat fogja megmérettetni magát. A kétnapos országközi tornára közel kétszáz, 2011-ben született játékos vesz részt, négy különböző országból.

Olyan nagymúltú és Szatmár megyében is népszerű labdarúgó egyesületek utánpótlás csapatait látják vendégül, mint a Ferencvárosi TC, az Újpest TE, a DAC és a kolozsvári CFR. A torna színvonalát emeli még, hogy Magyarország és a Kárpát-Medence kiemelt akadémiái képviseltetik magukat: az Illés Akadémia (Szombathely, Magyarország), a Király SE (Szombathely, Magyarország), a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia (Kaposvár, Magyarország), a SEPSI OSK (Sepsiszentgyörgy, Románia), az FK Csíkszereda, az FC Kassa (Szlovákia), az MFA Munkács (Ukrajna) és természetesen mint rendező a Partium Labdarúgó Akadémia.

„Nagyon örülünk, hogy sikerült egy ilyen erős mezőnyt összehozni az első Partium Kupára. Szeretnénk ezzel hagyományt teremteni és évről évre emelni a torna színvonalát. Nagy szeretettel látjuk vendégül a meghívott csapatokat, esélyünk lesz bemutatni Szatmárnémeti városát a Partiumi Magyar Napokon belül, valamint megismertetni az résztvevőkkel a város lakóinak vendégszeretetét. Most alakuló csapatainkkal mi még az út elején vagyunk, de nagy izgalommal várjuk a tornát, örülünk, hogy a korosztály legjobbjaival tudjuk összemérni erőinket. Minden érdeklődőt örömmel várunk a kétnapos tornára, szurkoljanak nekünk.” – nyilatkozta a Partium Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, Purguly Árpád.

A csapatok augusztus 19-én érkeznek Szatmárnémetibe, majd 20-án reggel 9 órától az Olimpia Daniel Prodan Stadionban teljes gőzzel nekivágnak a küzdelmeknek, melyek vasárnap délutánig tartanak.

A torna részletes programját a Partium Labdarúgó Akadémia Facebookon oldalán tekinthetik meg.

Közlemény

%d blogger ezt szereti: