Mága Zoltán Nagykárolyban

Mága Zoltán hegedűművész, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas magyar zenész, az RMDSZ Nőszervezetének meghívására Erdély tizenhét városában koncertezik. Július 29-én Nagykárolyban.

Az idei karitatív rendezvénysorozat célja az ukrajnai, illetve kárpátaljai magyar közösség, valamint a helyi közösségekben élő rászorulók segítése. A koncertek bevételét és a beérkezett adományokat a területi szervezetek minden településen a rászorulók megsegítésére fordítják.

„Példaértékű, ahogyan Mága Zoltán és zenekara, a Kárpát-medencei magyarság érdekképviseleti szervezeteivel és egyházaival összefogva, tesz annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a rászorulóknak” – hangsúlyozta Biró Rozália az RMDSZ Nőszervezet elnöke. A rendezvénysorozat helyszínéül idén is a templomok szolgálnak, és annak érdekében, hogy minden érdeklődőnek biztosítva legyen a belépése a helyszínen, előzetesen adománylapokat lehet igényelni az RMDSZ Nőszervezeténél.

A szervezőknek kettős célja van, egyrészt olyan élményeket akarnak nyújtani, ami a közösségeket megerősíti, összetartja, másrészt pedig hathatós segítséget akarnak nyújtani a rászorulóknak.

„Meggyőződésünk, hogy érdekképviseleti nőszervezetek, egyházi nőszövetségek és civil szervezetek szoros együttműködésével valóban maradandó élményt tudunk nyújtani minden érdeklődő számára”– nyilatkozta Biró Rozália.

Az RMDSZ Nőszervezetének meghívására érkezik Erdélybe Mága Zoltán hegedűművész. Az előadó erdélyi koncertturnéjának egyik állomásaként Nagykárolyba is ellátogat, ahol a Kalazanci Szent József templomban ad jótékonysági koncertet július 29-én, pénteken 20 órától kezdődően.

A koncerten egy jótékonysági jegy váltása ellenében vehetnek részt az érdeklődők. Egy jegy ára 20 lejbe kerül. Belépőt elővételben a nagykárolyi RMDSZ székházában lehet váltani, valamint a helyszínen, a koncertet megelőzően. A koncert helyszínén a kihelyezett adománygyűjtő ládákba is várják a felajánlásokat a szervezők.

Mága Zoltán koncertjének teljes bevételét ismét jótékonysági célra ajánlja fel. A bevétel egy része a kárpátaljai magyar közösség tagjaihoz kerül, míg a fennmaradó részből a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület célkitűzéseinek elérését kívánja segíteni a művész.

Mindenkit szeretettel várnak a rangos eseményre a szervezők! A koncerten közreműködnek a budapesti Gipsy Virtuózok!

%d blogger ezt szereti: