Ügyeljünk a kutyáinkra

Kutya harapott meg tegnap egy gyermeket Kaplonyban. Szerencsére úgy tűnik, nem nagy a baj. Azonban nyomatékosítani kell: minden gazda, akinek ebe van, felelős az állat tetteiért!

Mindenkinek kötelessége gondoskodni arról, hogy a házikedvenc ne juthasson ki felügyelet nélkül a közterületre. Hogy ne haraphassa meg a történetesen hazafele tartó gyermekeket, vagy a kerékpározókat ne kergethesse meg. Egy-egy ilyen eset után ugyanis a szenvedő fél panaszt tehet a rendőrségen, és bizony a gazdát fogják megbüntetni a blöki cselekedeteiért. A törvények úgy rendelkeznek, hogy az ember a felelős az állata tetteiért. Kötelessége továbbá az állat tulajdonosának gondoskodni az állat egészségügyi ellátásáról. Például oltatni kell, így veszettség ellen is.

Kérünk mindenkit, hogy legyen elővigyázatos, hiszen senkinek sem jó az, ha az amúgy békés állat belemar egy-egy gyerekbe. Az utóbbinak életre szóló trauma lehet, a kutya pedig akár „vérszemet” kaphat, és legközelebb már veszélyesebben, avagy tudatosan fog támadni. A kutyákat éjjelre sem szabad kiengedni…

%d blogger ezt szereti: