Kellenek-e további fekvőrendőrök?

A fekvőrendőr kérdésköre kapcsán több érv elhangzott már egyebek mellett a Kaplonyi Helyi Tanács gyűlésén is. A lakosok egy része ismét javasolta, hogy több helyre helyezzünk ki forgalomlassító hatású útakadályokat.

Nos, ezt bármelyik lakosnak jogában áll kezdeményezni. Mégpedig egy, a hivatal iktatójában bejegyzett román vagy magyar nyelvű kérvénnyel. A helyi tanács azonban kizárólag a községi utakra helyezhet ki fekvőrendőröket (egész pontosan a tanács tagságából, a helyi rendőrből stb. álló bizottság a jogosult erre). Így például az Alsó, a Magyar, a Révész utcára stb. A falut kettészelő megyei útra (vagy a Temető utcára) nem. Ott a megyei útkezelőség az illetékes. Mint ismeretes, nem is olyan régen kértük volt, hogy az iskola és az óvoda lévén helyezzenek ki a megyei út az oktatási intézmények előtti szakaszára fekvő rendőrt. Ki is helyeztek, azonban – nagy meglepetésünkre – talán nem megfelelőt. Mármint csak a menetirányban készteti lassításra a közlekedőket. Ennek okán sokan – túl sokan – megkerülik a lassító akadályokat. Állítólag ezen cselekedet, a szlalomozás többek járművezetői engedélyének ideiglenes felfüggesztését eredményezte. (…)

Összességében megosztó kérdés a forgalomlassítók ügye. Többen mellette vannak – például a gyerekek védelme érdekében –, többek pedig ellene – a járművek állagát roncsolja érvelésük szerint a fekvőrendőr.

Önnek mi a véleménye?