Döntöttek a helyi támogatásokról

Rendes havi közgyűlésüket tartották meg kedd kora este a Kaplonyi Helyi Tanács tagjai.

Az alkalmon döntés született arról, hogy pénzt adnak a helyi egyházi közösségek számára. Mint ismeretes, az idei költségvetés felállításakor egy összeget elkülönítettek erre a célra, utóbb a lehetőséget meghirdették, és az egyházi közösségek pályázatokat nyújtottak be. Egy bizottság tanulmányozta azokat a kérvényeket – mindahányat törvényesnek ítélet meg –, így a testület mintegy állhatta a szavát, azaz eldönthette, hogy valóban arra a célra használja fel a korábban meghatározott pénzösszeget. Egyöntetű döntés született, ennek nyomán pedig a római katolikusok 25, a reformátusok pedig 15 ezer lejt használhatnak fel.

A civil szervezetek hasonlóképpen kellett pályázzanak. Az iskolaalapítvány 26 ezret, a Crescendo 10-et, a Fortuna és a Sportegyesület 25-25 ezret, a Szivárvány Egyesület pedig 9,6-ot költhet el ebben az évben. Annak idején mind a civil szervezetek, mind az egyháziak azt kérték a községi vezetőségtől, hogy a lehetőségek függvényében a támogatásokat minél hamarabb kapják meg, mégpedig azért, hogy legyen idejük felhasználni azt. A mostani döntés értelmében pár napon belül a sázmlájukon lesz a pénz, azaz van idejük ésszerűen hasznosítani a támogatást.

Az országos inflációs növekedés ütemét a jövő évre helyben hagyta a kaplonyi testület is – meglepő, és talán mindennemű logikát nélkülöző módon egy tartózkodás mentén. Ismét az a tanácsos nem szavazott ebben a kérdésben, aki az előző év végén hasonló témában már is erre az álláspontra helyezkedett. Ráadásul nem ellene szavazott, hanem nem foglalt állást, így vélhetően ő maga sem tudja, hogy mi az álláspontja…

A tanácstagok helyben hagyták az idei első negyedévi költségvetési beszámolót is.

%d blogger ezt szereti: