Koncert a népzenészekről

Szombaton, 2022. április 30-án 18 órakor a Rendek között, vonók mögött című előadásra kerül sor a Nagykárolyi Városi Színházban. Jegyek elővételben 10 lejes áron válthatók a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában.

A koncert, ahogy címe is sugallja a népzenészek életét tematizálja az autentikus vonós népzenét felhasználva. Ilyenformán ez formabontó koncert, ahol az egymásutáni számok ezen közös szervezőelv szerint lettek megformálva, illetve egyes esetekben külön dramaturgiával kiegészítve.

A koncertet 2020-ban a pandémia kezdete előtt mutatták be Kolozsváron. Azóta több helyen is előadták a koncertet: Hagyományok Háza – Budapest, Táncháztalálkozó – Magyarország szerte–Budapest, Fonó Budai Zeneház, Méra World Music, Double Rise – Torockó, Erdélyi Táncházzenészek Találkozója, EgyFeszt – Gyergyószentmiklós, Szamosújvár, Balánbánya.

Nagykárolyba a Szárazfának Muzsikája program keretében látogatnánk el. A programot az Erdélyi Népzenészegyesület indította, hogy az élő zene eljusson a szórványba és általunk kevéssé látogatott helyekre. Ugyanezen a hétvégén Nagybányán és Désen is előadják a koncertet.

%d blogger ezt szereti: