Elektronikaihulladék-gyűjtés

Ezen a héten pénteken és szombaton, azaz 2022. március 11-én és 12-én ismét leadhatjuk az elektronikai hulladékaikat. Az Axial Logistics és a Kaplonyi Polgármesteri Hivatal közös kezdeményezése keretében 9 és 14 óra között gyűjtőautó járja a falu utcáit.

Telefonon is jelezhetjük, ha nagysúlyú elektromos vagy elektronikai hulladékunk van, és az autó utánamegy. A telefonszám: 0745/085-376.

A már nem használt, elavult, és nem is értékesíthető háztartási gépeket, IT-eszközöket most is érdemes leadni a gyűjtési akció keretében, hiszen amellett, hogy többet nem foglalják a helyet odahaza, a leadást követően ezek feldolgozásával ártalmatlanítják a veszélyes anyagokat, az újrafeldolgozhatókat pedig kinyerik belőlük és ismét hasznosítják. Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak mennyisége évről évre jelentős mértékben növekszik. A készülékekben található veszélyes anyagok – például ólom, báriumvegyületek, berillium, higany, kadmium, dioxin – komoly környezeti problémát jelentenek, ártalmatlanításuk csak szakszerű hulladékkezelési eljárással lehetséges. Az elektromos berendezések hulladékait ezért nem szabad települési hulladékként (a vegyes háztartási kukába) kidobni, hanem szelektíven kell gyűjteni, hogy azok újrahasznosításra, ártalmatlanításra kerülhessenek, megelőzve így a környezeti károkozást.

%d blogger ezt szereti: