Harmadával nőtt a költségvetés

Lassan egy újabb évet hagyunk magunk mögött. Mint mindenki, mi is abban kell bízzunk, hogy a rosszat magunk mögött hagyjuk, és csak jobb következik. Kaplony község életében a 2021-es esztendő alapvetően jó volt. Hogy úgy fogalmazzunk: sikeres.

Nyilván megannyi hibát követett el a vezetőség, lehetett volna jobb döntéseket hozni, a végrehajtás minőségén is van bőven fejlődni való.

A számok összességében a sikerességet sugallják. Míg az előző évben a község összköltségvetése hozzávetőleg 6,5 millió lej volt, ebben az évben több mint 3 millióval több, azaz 9,6 millió lej.

Ebből az összegből ebben az évben több mint 2,5 milliót közvetlen beruházásokra fordított a helyi tanács: térkövezés az óvoda előtt, a rendelők előtt, illetve szemközt; megújult végre a játszótér; teqball asztalokat vásároltak; az önkéntes tűzoltók számára egy haszongépjárműt szereztek be; immár van szép és illő garázsépület a hivatal mögött; vásároltunk egy buldoexkavátort; leaszfaltozták a Magyar utcát; jelentős pénzmennyiséget fordítottak az útkarbantartásra, kövezésre; pénzt biztosítottak az egyházi közösségeknek (ennek révén parkolót alakítottak ki a temetőnél); edzőpálya létesült; üzembe helyezték a községi kamerarendszert; mindeközben számos pályázatot nyújtottak be (úgy hírlik, van ok a reménykedésre). Minderre tehát több mint 2,5 milliót lejt használtak fel.

A mostani becslések szerint ismét jelentősebb összeg marad a tartalékalapban, talán 1,5 milliónyi. Az idei évet amúgy közel 2 millióval kezdte meg a község.

Nos, a számok tekintetében hasonló, sőt, merjünk álmodni: még jobb évet kívánunk Kaplony községnek. Az mindenesetre bizonyos, hogy teendő van bőven…

Tisztelettel,

Megyeri Tamás Róbert polgármester
és Csizmár Antal Tamás alpolgármester

%d blogger ezt szereti: