Oltás Kaplonyban

Egész pontosan 152 fő Moderna- és három fő Pfeizer-oltóanyag révén tett szert részleges védettségre az új típusú koronavírussal szemben ma Kaplonyban.

A megyei kormánybiztosi hivatal a nemrégiben átiratban kérte fel valamennyi megyei helyhatóságot, hogy vegyen részt a lakosság tájékoztatásában. Kaplony község is meghirdette azt, hogy egyrészt mobil oltóközpont jöhet a településre, amennyiben ezt az emberek igénylik, illetőleg az on-line történő regisztrációban a községháza munkatársai szívesen segítenek azoknak, akik kevésbé jártasak a világhálón történő ügyintézésben. Annak idején 186 fő jelentkezett az első oltásra, ez megyei összesítésben a második legtöbb votl. Ennek megfelelően Ákos község után szerdán Kaplonyba érkezett a kolozsvári katonai kórház oltással megbízott személyzete. A kaplonyi hivatal munkatársai igyekeztek beosztani a lakosokat, kit 11-re hívtak, kit 12-re 13-ra stb. A cél az volt, hogy senkinek se kelljen nagyon sokat várakoznia. Ez többé-kevésbé sikerült, azoktól, akiknek mégis sokat kellett várniuk, ezúton is elnézést kérünk.

Szerencsére összességében problémamentes volt az oltás folyamata. Pár mozgásképtelen személyhez is sikerült eljutnia az oltóközpont munkatársainak. A lakosok türelmesen végigülték az oltás utáni elővigyázatossági negyedórás pihenést.

Ma a megyei egészségügyi intézet munkatársai és Zaharie Victor háziorvos teljesített szolgálatot. Köszönjük nekik! Zömében a Moderna oltóanyagot kapták meg a jelentkezők, immár a harmadik dózist. Jó egészséget kívánunk mindannyiuknak!

%d blogger ezt szereti: