19 kamera üzemel

Kaplony a világ egyik legbiztonságosabb települése.

Lassan két éve kezdet hozzá, még az előző vezetőség kezdeményezésére Kaplony község a kamerahálózat kiépítéséhez. Sajnos igen lassan haladtunk a szükséges engedélyek beszerzésével – ki gondolná, hogy minden egyes kamerához külön építkezési engedély szükségeltetik? –, azonban nemrégiben sikerült valamennyire szert tenni, ennek megfelelően a kivitelező be is üzemelte a szerkezeteket.

Éjjel-nappal figyelik összesen 19 ponton azt, ami a községben történik.

Kaplonyban amúgy még létezik az éjjeli őrszolgálat. Ez mindenképpen hasznos! Már csak azért is, mert három személynek tudunk ezáltal munkahelyet biztosítani. Mindezek dacára előbb-utóbb állást kell foglalnia a helyi tanácsnak annak kapcsán, hogy mi legyen az éjjeli őri szolgálattal. Megyeri Tamás Róbert mint polgármester azzal a javaslattal fog élni, hogy mindhárom személy számára hozzunk létre egy-egy munkakört a község közterületkarbantartói részlegében. Ők közösen nekikezdhetnének egyebek mellett a községi járdák rendezéséhez. Az éjjeli őri szolgálatot pedig például Mezőfényhez hasonlóan profikra bízhatnánk, azaz köthetnénk egy szerződést egy erre a feladata szakosodott céggel. De mindez egyelőre csak ötlet, mindenképpen egyeztetünk majd előtte a helyi rendőrséggel, illetve az érintettekkel.

Maga a kamerarendszer jól üzemel, a kultúrházban alakítottunk ki egy központot, több monitoron is lehet ott követni, hogy éppen mi történik a faluban. Persze több napig képes a rendszer tárolni az eseményeket. Jogi szempontból igen kényes a felvételek kezelése, ezért csak jegyzőkönyv kitöltése után, és kizárólag indokolt esetben használjuk fel a felvételeket. Mindenesetre arra buzdítok mindenkit, hogy keresse meg a hivatalt, amennyiben bármilyen tekintetben szüksége van a felvételek egyikére.

%d blogger ezt szereti: