Modern átkelő Kaplony és Nagykároly között

Üzembe helyezték végre a Nagykároly és Kaplony között húzódó vasúti átkelőket. Szerencsére kifejezetten jó minőségű munkálatot végezték, így a két település között van jelen pillanatban a régió két legmodernebb átkelője.

Túlzás nélkül sok évtizedes vágya a kaplonyiaknak a vasúti átkelők rendezése. Többek között Máncz Dezső polgármestersége idején kezdték meg igényelni a felújítást, a modernizálást. Kovács Jenő nagykárolyi polgármester hívta meg pár évvel ezelőtt az akkori szállításügyi minisztert. El is hangzott egy ígéret, miszerint pénzt fognak elkülöníteni a beruházásra. Sajnos igencsak hosszas közbeszerzési eljárás kezdődött meg ezután, viszont idén tavasszal végre megtörténtek az első kapavágások.

Számtalannak tűnő bürokratikus akadály merült fel, azonban szerencsénkre a Szatmár Megyei Tanács vezetősége is szívügyének tekintette a vasúti átkelők ügyét, így sikerült például a már használaton kívüli sínpárt eltávolítani. Szintén a megyei önkormányzatnak köszönhető az, hogy a megyei út és a vasúti átjárót szintbe hozták – ezért is köszönet a Pataki Csaba vezette csapatnak!

A felújítási munkálatok során félsorompókat szereltek fel, hang- és fényjelzéseket kibocsátó készülékeket helyeztek ki, valamint a sínpárok közé gumiburkolatot tettek. Több mint 3,3 millió lej volt a beruházás összköltségvetése.

Ma délben adták át a forgalomnak a beruházást.

%d blogger ezt szereti: