Rövidesen aszfaltoznak

Aláírták a Magyar utca kivitelezéséről szóló szerződést.

Mint ismeretes, még az év elején elhatározta a kaplonyi önkormányzat döntéshozó-testülete, hogy pénzt különít el a Magyar utca modernizálására. Sajnos nagyon is elhúzódott a szükséges engedélyek beszerzésére szánt idő, sőt, a közbeszerzési eljárás is váratlanul hosszúra sikeredett. Azonban végre befejeződött, és ma, 2021. szeptember hónap utolsó napján a kaplonyi helyhatóság nevében, illetőleg a kivitelezési eljárást megnyerő szatmárnémeti cég illetékesei aláírták a szerződést.

A jelenleg többnyire 3,50, illetve 3,75 méter széles úttestet mindenhol egységesen 4 méteresre fogják kiszélesíteni. (Szélesebbet nem tartanak indokoltnak a szakértők, hiszen egy kanyargós, szűk utcáról van szó, amelyen akár veszélyes módon megnövekedne a közlekedés sebessége a felújítást követően…) A jelenlegi aszfalt, illetve betonburkolatot mintegy 3 centiméteren marnák fel, és erre kerülne a hozzávetőleg 6 cm-es új aszfaltréteg, azaz nem növekedne jelentősen az úttest magassága. Az úttest mellé kövezett útpadkát alakítanának ki.

A helyhatóság kérése az volt, hogy az út esetleges átvágását igénylő mindennemű beavatkozást eleddig végeztessenek el, hiszen az aszfaltfelület rendbetételét követően az önkormányzat sok-sok éven át nem fogja engedélyezni az útfelület átvágását.

%d blogger ezt szereti: