Akcióban a rendőrök

Országos szinten 5138 gépkocsivezetői jogosítványt vontak be a rendőrök szeptember 6-a és 12-e között. A rendőrség a balesetveszélyes útszakaszokon szervezett ellenőrző akciókat a súlyos közúti balesetek fő okainak megelőzése és leküzdése érdekében.

1938 sofőr azért maradt jogosítvány nélkül, mert több mint 50 kilométer/órával meghaladta az engedélyezett sebességet, 628-nak ittas vezetés miatt, 816-nak szabálytalan előzés miatt vonták be a gépkocsivezetői engedélyét. További 307 sofőrt elsőbbségadás elmulasztásáért, 537-et pedig a gyalogosoknak való elsőbbségadás elmulasztásáért részesítették ebben a szankcióban a rendőrök, derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) hétfői közleményéből.

Ezen kívül 42 445 bírságot is kiróttak a közlekedésrendészek a közúti szabályok megsértése miatt: ebből 13 597-et gyorshajtásért, 307-et elsőbbségadás elmulasztásáért, 537-et a gyalogosoknak való elsőbbségadás elmulasztásáért, 2205-öt a gyalogosok, 3549-et a kerékpározók, 1055-öt a szekeret hajtók által elkövetett szabálytalanságokért, 816-ot szabálytalan előzésért, 585-öt pedig ittas vezetés miatt.

A rendőrség ugyanakkor 1681 gépkocsi forgalmi engedélyét vonta be az ellenőrzések során, és 684 esetben bűnvádi eljárást indított.

412 RENDŐRI ÁLLÁSRA HIRDET VERSENYVIZSGÁT KÜLSŐ JELENTKEZŐK SZÁMÁRA A ROMÁN RENDŐRSÉG A LÉTSZÁMHIÁNY CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN.

A versenyvizsgára online is fel lehet iratkozni, vagy az állásokat meghirdető rendőrőrsöknél, szeptember 13-a és 24-e között, hétköznap és munkaszüneti napokon egyaránt.

Jelentkezni teljes iratcsomóval kell a megadott dátumig, utólagosan már nem fogadnak el hiányzó dokumentumokat – tájékoztatta a rendőrség hétfőn az AGERPRES hírügynökséget.

A pályázók fizikai teljesítőképességét felmérő selejtezőt október 11-e és 19-e között tartják.

Az írásbelire október 23-án kerül sor, a vizsgázóknak egy tesztet kell kitölteniük.

Az álláshirdetésről a https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale webhelyen lehet többet megtudni.

AGERPRES

%d blogger ezt szereti: