Nyárbúcsúztató szép nap

Kaplony önkormányzatának szervezésében nyárbúcsúztatót szerveznek idén. Az elképzeléshez társul egyebek között a Kaplonyi Szivárvány Egyesület is. A közös alkalom – családi nap – helyszíne a labdarúgópálya melléke lesz. Időpontja pedig remélhetőleg 2021. augusztus 28-a.

A rendezvény lényege: kikapcsolódási lehetőség a család mindahány tagjának, és persze gasztronómiai seregszemle is.

A Kaplonyi Szivárvány Egyesület szervezésében légvár és óriáscsúszda vár a kilátogatókra. Lesz ugyanakkor arcfestés, többféle humoros családi vetélkedő (pl. apa-lánya táncverseny, kötélhúzás, akadálypálya, családi activity stb.). Sakkbajnokságra is sort kerítenek – kiderül: ki a legtaktikusabb kaplonyi. Lesz továbbá minifoci-bajnokság, valamint teqball-bajnokság. Alkotótábor is vár a csöppségekre – különféle kézműves foglalkozásokkal. Festménykiállításon is részt vehetnek a kilátogatók: a kaplonyi non-profit egyesület kicsi festőinek a bemutatkozó tárlatát tekinthetjük meg.

Összességében tehát sok-sok játék és kikapcsolódási lehetőség vár ránk.

Ki főz a legjobban Kaplonyban?

Úgy hírlik ugyanis, hogy itt, Kaplonyban igazán akadnak olyan emberek (csapatok), amelyek igazán finomra készítik el az ételt. Nos, utánajárunk! Be lehet bizonyítani!

Baráti társaságok, egyesületek, közösségek, szóval baráti csapatok jelentkezését várjuk továbbra is. (Jelentkezni a polgármesteri hivatalban lehet.)

A helyhatóság igyekszik némi alapanyaggal kedveskedni, míg a hozzávalókról a részvevőknek kell gondoskodni. A zsűrizés feladatát pedig részben a kaplonyiakra bízzuk. Minden kilátogató kaplonyi kap majd egy (egyetlen egy) szavazócédulát, és annak a csapatnak adja, amelyet arra érdemesnek ítél. Rajtuk kívül persze lesz majd egy szakmai ítészcsapat is (neves szakácsokkal!), utóbbiak elismerő okleveleket fognak odaítélni.

Eldől tehát, hogy kerek egy éven keresztül ki viselheti ezt a címet: KAPLONY LEGJOBB SZAKÁCSA.

A rendezvény helyszíne tehát a labdarúgópálya lenne, egész pontosan annak a melléke. Pár paddal, sátorral igyekszik a hivatal segédkezni, de kérünk minden csapatot, hogy hozzon magával minden egyebet. Az alkalomra mindahány kaplonyi vendéglátóst tisztelettel várunk – hiszen esetleg italra is szükség lehet majd (ennek kapcsán is előzetesen kell jelentkezni a hivatalban), sőt, talán egyéb harapnivalóra is…