A magyarok királynéja Szatmárnémetiben

A Monarchia Operett nagysikerű produkciójával rajtol el a 20. Partiumi Magyar Napok.

Augusztus 18. és 22. között immár huszadik alkalommal szervezik meg Szatmárnémetiben a régió egyik legjelentősebb kulturális és szórakoztató rendezvénysorozatát, a Partiumi Magyar Napokat, melynek már a nyitónapjára is olyan fantasztikusnak ígérkező előadással készülnek, mint a Sissi, a magyarok királynéja.

A jubileumi régióünnep nyitóeseményének szánt szerdai produkciót, Huszka Jenő és Szilágyi László humorral és szerelemmel átitatott darabját a magyarországi Monarchia Operett hozza el Szatmárnémetibe.

„A történet gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar Monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné, azaz Sissi beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről szól. Az operettben megismerhetjük továbbá egy, a magyar kultúrát és mentalitást kedvelő osztrák férfiú és egy férjet kereső, burgenlandi lány egymásra találásának történetét, mint ahogy Erzsébet királyné udvarhölgyének és egy magyar forradalmár gyerekkori szerelmének beteljesülését is” – olvasható a lebilincselőnek ígérkező produkció szinopszisában.

A Monarchia Operett előadása nem csak a műfaj rajongói számára kötelező elem, hanem azoknak is, akik még csak most ismerkednek az operettel, hiszen elhangzanak majd gyönyörűen megzenésített Petőfi-versek, a megrendítő Szegény magyar nép című dal, Huszka Jenő közismert dalai közül pedig a Délibábos Hortobágyon, a Rózsám, viruló kis rózsám, de felcsendülnek még az Én mától kezdve csak terólad álmodom és a Csík-csicsóban című énekek is. A dalokon túl kiválóan éneklő és táncoló szólistákkal, egyedi koreográfiákkal, látványos jelmezekkel, érzékekre ható színpadképpel és komoly zenekari hangzással érkezik majd Szatmárnémetibe a magyarországi társulat, mely már az Amerikai Egyesült Államokban, Izraelben, Németországban, Oroszországban és Luxemburgban is nagy sikerrel mutatkozott be.

A főbb szerepekben Denk Viktóriát, Árvai Dánielt, Dezső Ágotát, Kádár Szabolcs Jánost, Oszvald Marikát, Szendy Szilvit, Kerényi Miklós Mátét és Peller Károlyt láthatja a közönség, a darab rendezői székében pedig Kerényi Miklós Gábor, azaz KERO foglal majd helyet.

Kár lenne tehát lemaradni a 20. Partiumi Magyar Napok nyitóelőadásáról, melyet augusztus 18-án, szerdán 21 órakor mutatnak be a megyei múzeum előtt felállított Tarr Beton színpadon. A részvétel az eseményen ingyenes.

Az ötnapos rendezvénysorozat természetesen a szerdai operetten túl is számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket, épp ezért érdemes követni a Partiumi Magyar Napok Facebook-oldalát, ahol mindig elsőkézből lehet értesülni a közelgő eseményekről.

Támogatók:

Szatmár Megyei Tanács, G. M. Zamfirescu Művelődési Központ, Interetnikus Kapcsolatok Osztálya, Communitas Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Agrárminisztérium, Nemzeti Együttműködési Alap, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Közlemény

%d blogger ezt szereti: