Még van arra remény, hogy idén aszfaltoznak

Sajnos nem jó hírrel kell szolgáljunk a Magyar utca újraaszfaltozása kapcsán.

A közbeszerzések világhálós felületén meghirdette a kaplonyi önkormányzat a beruházást, érkezett is két ajánlat, azonban ezek pályázatai fennakadtak a „szűrőn”, azaz a műszaki elvárásokat nem teljesítették.

Ennek okán ki kellett mindkettőt zárni. Ezt az illetékes bizottság tegnap meg is tette.

Gyorsított eljárásban – szintén tegnap – ismét, újra meghirdette a kaplonyi helyhatóság a munkálatot. Most július végéig lehet jelentkezniük a cégeknek. Utána körülbelül egy hónapnyi idő az ajánlatok elbírálása, és amennyiben nincs óvás, alá lehet írni a szerződést. Bízzunk benne, hogy ez alkalommal az előírásoknak megfelelő módon nyújtják be a vállalkozások a pályázataikat.

Összességét tekintve még van arra remény, hogy ebben az évben meg lehet majd ejteni a munkálatot – a községi vezetőség legalábbis nagyon bízik ebben.

A munkálat összértéke több mint 100 ezer euró, ennek okán kellett a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően a közbeszerzések felületén meghirdetni a munkálatot. Amennyiben kisebb lett volna az összeg, lehetőség lett volna az úgynevezett egyszerűsített eljárásra, azaz három ajánlatot begyűjteni, és a legkevesebbet kérőt felkérni az elvégzésre. A tapasztalatok szerint ugyanakkor jelentősen kedvezőbb áron lehet így elvégeztetni egy-egy munkálatot, viszont igencsak lassúcska a procedúra…

%d blogger ezt szereti: