Nem adnak szabadnapot a válásért

A képviselőház keddi plenáris ülésén 34 törvénytervezetet utasított el döntő fórumként, többek közt azt, amely három fizetett szabadnapot biztosított volna válás esetén.

A képviselők visszautalták a szakbizottságokhoz azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé tette volna az első- és másodfokú rokkantnyugdíjasok számára a rokkantsági nyugdíj és a nem fizikai erőfeszítéssel járó, hanem szellemi vagy művészi tevékenységből származó jövedelem halmozását.

Elutasították azt a tervezetet, amely lehetővé tette volna, hogy a külföldön tartózkodó román állampolgárok olyan személyazonossági igazolványt vagy elektronikus személyazonossági igazolványt kapjanak, amelyen a külföldi lakhelyük is fel van tüntetve.

Ugyancsak elutasították az élelmiszer-pazarlás csökkentéséről szóló törvény módosítására irányuló javaslatot, amely többlet adókedvezményt biztosított volna azoknak a gazdasági szereplőknek, amelyek élelmiszert adományoznak. A szakbizottságok úgy döntöttek, hogy elutasítják a kezdeményezést, mivel az nem azokra az árukra vonatkozik, amelyek szavatossági ideje lejárt, hanem az emberi fogyasztásra szánt, de arra alkalmatlanná vált élelmiszeripari termékekre.

Az alsóház elutasította azt a törvényjavaslatot is, amely kötelezné a csatornahálózatra nem csatlakozott személyeket, hogy bizonyítsák: nem szennyezik a talajt és a talajvizet.

A képviselőház a felsorolt tervezetek mindegyikét döntő házként utasította el.

AGERPRES