Jó tudni!

A Kaplonyi Polgármesteri Hivatal értesíti a gyereknevelési szabadságon levő szülőket, hogy a 26-os számú Sürgősségi Rendelet értelmében azok a szülők, akik a gyermek fél éves kora előtt visszamennek dolgozni (sérült gyermek esetén 1 éves kora előtt) 1500 lejes bértámogatást kapnak a gyermek 2 éves koráig, illetve fogyatékkal élő gyermek esetében 3 éves korig.

Azon szülők, akik a gyereknevelési szabadság után visszatértek a munkaerőpiacra és nem igényelték a munkába való visszatérést ösztönző bértámogatást, azt megtehetik a gyermek 2 éves kora után is. Így jogosultak lesznek 650 lejes támogatásra a gyermek 3 éves koráig, illetve sérült gyermek esetén igényelhető, ha már a gyermek betöltötte a 3 évet és jár amíg a gyermek 4 évet betölti.

Egy másik változás azon családokat érinti, amelyekben az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg az 530 lejt és óvodás korú gyermekük van, aki hiányzás nélkül látogatja az óvodát. Ezek a szülők havi 100 lejes szociális jegyet kapnak/gyerek, ezzel ösztönözve az óvodába járást a hátrányos helyzetű családokban.

Részletes tájékoztatással a polgármesteri hivatalban szolgálnak – keresse fel a munkatársunkat!