Valami készül a hivatal mögött

Hozzákezdtek a romboláshoz. Pontosabban szólva az értékmentéshez kezdtek hozzá a héten a karbantartók Kaplonyban. Mint ismeretes, műhely-, illetve garázsépület építése vált elodázhatatlanná a községben.

A megújult épületben lelne otthonra a község katasztrófaelhárító-csapata is.

A megyei főépítészeti hivatallal való egyeztetés nyomán a községi vezetőség elvetette azt az ötletet, miszerint egy teljesen új épületet hozassanak létre. Célszerűbbnek, azaz észszerűbbnek tűnik ugyanis, hogy a meglévő raktárépületet felújítsák, picit kibővítsék, továbbá mellé egy épületszárnyat létesítsenek. Három különálló helyiség lenne, valamint négy fedett beállórész – ezek a haszongépjárművek számára. Erre a beruházásra különített el pénzt a tartalékalapból a Kaplonyi Helyi Tanács.

Több vállalkozás is küldött ajánlatot az építkezés kivitelezésére, az erre hivatott bizottság végül a legkedvezőbb árfekvésű ajánlat mellett döntött. Ennek megfelelően a Coraltech Kft-vel kötöttek szerződést a garázsépület létrehozására.

Rövidesen meg is kezdődhetnek a munkálatok – igaz, a kivitelezésre még bőven van idő, a vezetőség azt kérte, hogy őszre készüljenek el vele. Addig is a hivatal munkásai kiemelik az épületből azokat az elemeket, amelyeket máshol fel lehet majd használni.