Oktatás a vakáció idején is

„Kedves szülők! A DSP (megyei egészségügyi hivatal) írásos engedélyével és az iskola vezetőtanácsának jóváhagyásával csütörtök reggeltől a program szerint nyitjuk az óvodát és a napközit.”

„Mivel Kaplonyban magas a fertőzöttségi arány (3,45) és a betegség már a gyermekeket sem mindig kerüli el, kérjük, ne küldjék a gyermeket óvodába/napközibe, ha lázas vagy más, betegségre utaló tünetei vannak” – áll a kaplonyi oktatási intézmény, a Fényi István Általános Iskola vezetőségének a közleményében.

Országosan mi a helyzet?

„Jelentős számú” óvoda fog működni a tavaszi vakáció alatt a közegészségügyi igazgatóságok hozzájárulásával – közölte az oktatási minisztérium.

Tájékoztatásában a szaktárca leszögezi, megteremtették a jogi keretet ahhoz, hogy az óvodák a tavaszi szünidő alatt is fogadhassák a gyerekeket, így „jelentős számú” óvoda fog működni ebben az időszakban, a közegészségügyi igazgatóságok engedélyével. A nyitva tartó óvodák száma hetente változik, az igénylések és a rendelkezésre álló személyzet függvényében – jegyzik meg a közleményben.

E szerint az április 5-e és 9-e közötti héten országszerte 691 óvoda működik, 12-e és 16-a között 1154, 19-e és 23-a között pedig 1123 kisdedóvó tart nyitva. Az április 26-a és 29-e közötti héten 554 óvodában fogadják a gyerekeket – jelenti az AGERPRES.

%d blogger ezt szereti: