Viszik holnap a gallyakat

A metszésből származó kerti fahulladék elszállítására vállalkozik a Kaplonyi Polgármesteri Hivatal. Ezzel igyekeznek a lakosok segítségére sietni. Minderre a héten kedden és szerdán, azaz holnap és holnapután kerül sor, azaz 2021. március 16-án és 17-én. Amennyiben nem sikerül két nap alatt az egész falut körbejárni, egy héttel később fogják folytatni.

A lakosok szíves megértését kérik. Illetve bíznak a pozitív hozzáállásban. A hivatal kizárólag az udvari hulladék, ágak, levelek elszállítására vállalkozik, nagy tételben lombhulladékot nem tud elvinni, azt másként kell megoldani. Tisztelettel kérik ugyanakkor a lakosokat, hogy kizárólag faanyagot helyezzenek ki a porták elé, ne legyen közte műanyag, beton, fém stb. (Amennyiben valakinek nagy tételben van metszésből származó lombhulladéka, ellentételezés fejében szállítja el a hivatal – ezt előre kell jelezni.)

A szervezők kérése az, hogy a lehetőség függvényében a nyesedékeket kössük össze.

Mint ismeretes, az égetés szigorúan tilos, súlyos büntetést vonhat maga után. A hivatal ennek okán igyekszik a lakosok segítségére sietni.