Március 15-e Kaplonyban

Illő, ám a járványügyi előírásoknak megfelelően szerény ünnepséget tartottak ma Kaplonyban nemzeti ünnepünk alkalmából.

A Fényi István Általános Iskola 5-8. osztályos diákjait, Tímár Asztrik OFM plébánost és Erdős Csaba tiszteletest, valamint a hivatalnokokat Török Tamás iskolaigazgató köszöntötte a kultúrházban otthonra lelt ünnepi műsor nyitányaként. A 173 éve történtek jelentőségét emelte ki a hallgatóságának a történész végzettségű pedagógus. A továbbiakban hetedik osztályos diákok alkalomhoz illő, a mai fiatalokhoz is szóló műsor-összeállítással kedveskedtek, ezt Lászlóffy Csaba Zsolt magyar szakos tanár állította össze, és ő is készítette fel az amúgy módfelett ügyes tanulókat.

Az ünnepség legmeghittebb részét ez alkalommal is a fúvósok biztosították. A több mint 110 éves múlttal rendelkező kaplonyi fúvószenekar Mánc Roland karvezető irányításával a nemzeti imánkat és a Szózatot szólaltatták meg, illetőleg két katonai induló taktusait is hallhatták a jelenlévők.

A rendezvényt követően a Szent Antal római katolikus templom udvarán lévő Szent Korona szobor előtt mondott imát Tímár Asztrik ferences szerzetes, házfőnök, illetőleg a református tiszteletes, ezután a helyi RMDSZ közössége nevében helyezett el koszorút Fleisz Adrien és Mészáros Lóránt tanácsos.

A mai ünnepi rendezvényen részt vevő minden tanulónak egy-egy nemzetiszín kokárdával kedveskedett Szabó Irén virágkötő, vállalkozó. Ezúton is köszönjük példamutató nagylelkűségét!

%d blogger ezt szereti: