A jövőbe tekintő költségvetés

A koalíciós pártok vezető képviselői kedd esti közös sajtóértekezletükön méltatták a parlament által elfogadott államháztartási törvényt és társadalombiztosítási költségvetési törvényt.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviseletében Florin Cîţu miniszterelnök azt mondta: „egy jó büdzsé, amely kiprovokálja a reformot”. Kijelentette: az, hogy a költségvetés tervezete egyetlen módosítás nélkül ment át a parlamenten azt jelzi, hogy egy „egységes koalíció” vezeti az országot.

Dan Barna miniszterelnök-helyettes, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Szabadság, Egység Szolidaritás Pártja alkotta USR-PLUS Szövetség elnöke szerint a megszavazott büdzsé „a legambiciózusabb beruházási költségvetés”. Azt mondta: a költségvetés elfogadott formája azt bizonyítja, hogy ez a jobbközép koalíció „tiszteletben tartja a románokkal szemben a választási kampányban vállalt kötelezettségeit”.

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ szövetségi elnöke „átgondolt, jól összeállított” költségvetésről beszélt, amely 7,1 százalékra csökkenti az államháztartási hiányt és „minden fontos területen beruházásokat irányoz elő”. Úgy fogalmazott: „a jövőbe kell tekintenünk”, és kijelentette: Romániában többéves költségvetésekre van szükség.

Forrás: AGERPRES