Bezáratjuk a sportcsarnok udvarát

Jelenleg is zajlik a térkövezés, illetve területrendezés Kaplonyban. A munkálatok okán a sportcsarnok udvara ideiglenesen nem használható. A lakosok, a sporttermet bérlők megértését kérjük.

Mindezek kapcsán ma tudatni voltam kénytelen, hogy a vezetőség határozott álláspontja a sok éve fennálló törvénytelenséget megszünteti. Történik ugyanis, hogy egy vállalkozás a helyhatóság tulajdonát annak beleegyezése nélkül használja immár sokadik éve. Nyomatékosítom: semmiféleképpen nem amolyan „bosszú” ez az elhatározás, hanem egy esetleges rendezési folyamat első lépése.

A megoldás ugyanis az lenne, ha jogilag megalapozottan használhatná az, mint ahogy bármelyik más vállalkozás az adott területet, amennyiben ehhez az önkormányzati döntéseket meghozó testület hozzájárul. Hogy olyasféle ítélet megszülethessen, kérvénnyel kell fordulni a tanácshoz.

Ma tájékoztattam a vállalkozás egyik tagját a szándékunkról: a munkálatok végeztével bezárjuk a sportcsarnok udvarát. Ehhez a legjobb tudomásom szerint nem kell tanácsi határozat. Azonban a végső szót szerencsére a Kaplonyi Helyi Tanács fogja kimondani. Ha lesz kérvény, akkor azt a testület elé fogom terjeszteni a következő gyűlésen, és bízom abban, hogy a lehető legoptimálisabb megoldást fogják találni, megegyezést fognak kötni, olyat, amely mindahány fél számára elfogadható és törvényes. Ha nem, akkor én magam fogom a tanács elé terjeszteni az „ügyet”, de mindenképpen keresem a megoldást.

A jelenlegi – értelmezésem szerint – törvénytelen közállapotot meg kell hogy szüntessük. Meg kell hogy becsüljük a közvagyont!

Tisztelettel,
Megyeri Tamás Róbert