Nagy a talajvíz

Jó mély gödröket ástak ma a régi iskola mellett, annak érdekében, hogy szakember ténylegesen is felmérhesse az építmény alapzatát. Ugyan a falu egyik legmagasabban lévő pontjáról van szó, a talajvíz alig pár ásónyom mélyen előbuggyant.

Mint ismeretes, a múlt hét végén megtartott rendkívüli tanácsülés keretében elvi határozatot fogadott el a tanács a régi iskola felújításával kapcsolatban. A polgármester korábban építészmérnökökkel egyeztetett, a szakember szerint nem indokolt az épület lebontása, hiszen a 45 cm-es falak alapvetően jó állapotúak. Célszerűnek tartja a felújítást. Esetleg a polgármesteri hivatal székhelye lehetne az az épület. Ennek érdekében mindenekelőtt egy tanulmányt kell elkészíttetni. A tanácstól a legutóbbi gyűlésen felhatalmazást kapott a polgármester arra, hogy ezt megrendelje. Meg is történt, sőt, az erről szóló szerződést is aláírták.

A megvalósíthatósági tanulmányban az épületet felújításának, hőszigetelésének, modernizálásának mikéntjeit fogják részletezni, felvázolni. Magát a munkálatokat valamikor vagy pályázati pénzből, vagy önerőből el kell majd elvégeztetni, azonban az első lépés a megterveztetés.