Megyei számvetés

Az Északnyugati Régió Német Román Gazdasági Egyesülete szervezésében került megrendezésre a Business&Local Community nevet viselő esemény, ahol Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is beszámolt az elmúlt év fejlesztéseiről, ugyanakkor nagy vonalakban ismertette a 2021-es terveket is.

2020 legnagyobb kihívása a járvány elleni küzdelem és a fertőzöttek kezelési követelményeihez való alkalmazkodás volt, ezért a Szatmár Megyei Tanács beruházott egy, a követelményeknek megfelelően felszerelt laboratóriumba, biztonságos állapotfelmérést és kezelést biztosított a betegek számára, de ugyanakkor a szükséges felszereléseket is beszerezte, hogy az egészségügyi intézmények a legbiztonságosabb körülmények között működhessenek. Mindezek mellett a betegek és az egészségügyi személyzet jólétét egy új kórház felépítésével, a neurológiai, az intenzív terápiás osztály és az urológia felújításával, az Avasújvárosi Városi Kórház és a tüdőgondozó épületének korszerűsítésével és felszerelésével biztosítják.

Az elmúlt évben az egészségügy fejlesztése mellett egy rendkívül fontos fejezet a közúti infrastruktúra modernizálása volt, ahol folytatták a PNDL I és II révén megvalósított beruházásokat, míg a megyei utak jelenlegi és időszakos karbantartását saját forrásából fedezte az intézmény.

Szatmár megye turizmusában fontos előrelépés volt a lunaforrási beruházás folytatása, valamint a 14 turistaútvonal és 6 mászási útvonal kiépítése a Kisköves-csúcs területén.

A megyei kulturális intézmények hamar alkalmazkodtak a járvány miatt kialakult új életstílushoz és az online térbe költöztették aktivitásaikat. Folytatódott a Megyei Múzeum épületének felújítása, a Megyei Könyvtár hamarosan új székhelyére költözik, a Filharmónia művészei hetente színvonalas előadásokkal várják a közönséget, míg a Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ számos kötetet és albumot adott ki.

Szociális téren a megye továbbra is támogatta az ezen a területen tevékenykedő nonprofit alapítványokat, új sportteremet kapott a speciális nevelési igényű gyerekeket foglalkoztató központ, míg számos projekt indult a családon belüli bántalmazás áldozatainak, az árva gyerekek és fiatalok támogatására egyaránt.

Közlemény

%d blogger ezt szereti: