Kudarc

Sajnos egyetlen videó sem érkezett a legutóbbi pályázatunkra. Akár két éve, idén is meghirdettük, hogy iskolai tanulók által készített kisfilmeket várunk. Ezeknek a kaplonyi születésű Fényi István néhai tanárember, költő életművéhez kellene kötődniük.

Azzal szemben, hogy két esztendeje több film is érkezett, idén, talán az online oktatás okán is, nem kaptunk egy felvételt sem.

Van ilyen, el kell fogadni. Amennyiben lesz rá lehetőségünk, jövőre ismét meghirdetjük a felhívásunkat, addig is talán érdemes ismét belekukkantani az előző, kevésbé kudarcos felhívásra készült alkotásokba.

A következő filmek érkeztek annak idején…

Igen átfogó, Fényi István munkásságát részletesen bemutató filmet készített a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola egy közössége. Különösen tetszett, amikor diákok mondták a verseket.

 

Egy részletes, az Ifjúsági Himnusz megzenésítésének körülményeit bemutató filmet készített a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum egy diákja. Ez is különösen kedves film.

 

A kaplonyi Fényi István Általános Iskola tanulóit mozgatta meg igazán a „pályázatunk”. A győztes filmnek is egy ottani alkotást neveztünk meg, mégpedig az A jelzésűt. Gratulálunk hozzá! Holnap átadjuk a diákoknak az 500 lejnyi nyereményüket.

 

 

 

 

Egyébként mindahány részvevőnek gratulálunk, ha módunkban állna, mindannyit jutalmaznánk. A tanáraikat, szüleiket is, akik segédkeztek az elkészítésben. Különösen hálásak vagyunk az interjúalanyoknak. Jó szívvel ajánljuk Önöknek is ezeket a kisfilmeket.

Megyeri Tamás Róbert

Ui.: Egyébként nehéz volt győztest hirdetni, ennek okán Egyedi Bernadette és Egyedi Zsolt tévés szakembereknek, díjazott dokumentumfilm-készítőknek, a Magyar Televízió és a Duna TV tudósítóinak a véleményét is kikértük. Ez a döntés született, de újfent hangsúlyozzuk, mindahány „pályaművet” nagyra értékeljük.

 

Versenyen kívül érkezett: