Stabil lesz az áram – majd valamikor

A Kisvég áramellátása okán egyeztetett minap a szolgáltatóval a polgármester. Mint ismeretes, igencsak ingadozik arrafelé az áramfeszültség. Még az ősszel ideiglenes megoldást dolgoztak ki a szakemberek, némiképp stabilizálódott is a szolgáltatás, hosszabb távon azonban egy úgynevezett transzformátorállomásra van szükség.

Ezt a szolgáltató hozhatja létre – amennyiben igényelni fogja, a helyi döntéshozók területet biztosíthatnak hozzá. A megfelelő helyszínt már most ki kellett nézni. A kubasi út – a Domahidi utca és az Alsó utca kereszteződése az ideális erre a célra. Csakhogy nem lehet a kubasi út mentén, mivel ott vízvezeték húzódik a föld alatt. Ígyhát a megközelítőleg 6 méter széles, 3 méter hosszú területet a leendő parkból kell majd kihasítani.

Más megoldás nincs, ennek okán elvi hozzájárulását adta a polgármester az ügymenet megkezdéséhez.

Most az történik, hogy kidolgoznak egy fejlesztési tervet. Azt a szolgáltató illetékesei hozzáigazítják az országos, regionális fejlesztési elképzeléseikhez. Valószínűsíthetően ebben az évben nem, de talán jövőre sorra kerülhet a kaplonyi beruházás is. Amennyiben úgy lesz, akkor a helyi tanács dönthet arról, hogy használatba adja-e a szolgáltatónak a területet, ha igen, akkor pár hónapon belül meg is történhet az első kapavágás…

Az átalakítóállomás – a szolgáltató szakembereinek elmondása szerint – nem csúnya. Akár illeszkedhet is a környezetéhez. Mint köztudott, a köznyelvben Gyula melletti térnek nevezett területre park, amfiteátrum, szabadidőközpont létesítését tervezgeti a községi vezetőség, mégpedig talán európai uniós források felhasználásával.