A házassági évfordulósokhoz kopogtatnak be

Ebben az évben, azaz 2021-ben összesen 15 kaplonyi házaspár ünnepelhet a 25. házassági évfordulója alkalmából. A helyi szokásoknak megfelelően ők egy-egy képeslapos figyelmességet kapnak majd a községi vezetőségtől. Ebben az esztendőben négy házaspár ünnepli az aranylakodalmát, azaz a házasságuk ötven éve köttetett. Ők emléklapot fognak kapni, illetve a helyi tanács hozzájárulása révén egy kis pénzbeli figyelmességet.

Mint tavaly is hírül adtuk, a községi vezetőség törekszik arra, hogy lehetőleg már negyedévenként átadja a figyelmességet, a közösség megbecsülését jelző emléklapot, virágot és pénzt.

Ezek az adatok a helyi nyilvántartásból származnak. Amennyiben valakik más településen kötötték meg annak idején a házasságot, de már jelentős ideje kaplonyi lakosok, kérjük, jelezzék a hivatalban, hiszen ők is jogosultak erre a figyelmességre.

Az mindenesetre bizonyos, hogy ilyen jelképes tettekkel is jeleznünk kell a velünk együtt élő szépkorúaknak, hogy megbecsült tagjai ők is a kaplonyiak nagy közösségének. Isten éltesse őket!