Ma este írják alá

A koalíciós pártok vezetői hétfőn írnak alá megállapodást a parlamentben – jelentették be vasárnap késő este a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja Szövetség (USR-PLUS) és az RMDSZ képviselői.

A koalíciós megállapodást este hét óra körül a három pártelnök írja alá.

A pártok képviselői szerint a vasárnapi tárgyalásokon egyaránt sikerült megállapodni a kormányprogramról és koalíció munkamódszeréről.

Forrás: AGERPRES

Az RMDSZ kormányzati szerepe javíthatja a magyar-román kapcsolatokat

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombat délután a Karmelita kolostorban fogadta Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Elmondta: a kormányfő és a határon túli magyar vezetők rendszeres adventi találkozóját a járvány miatt idén nem lehetett megtartani, így részben ezt is pótolta a szombati tárgyalás.

A megbeszélésen Orbán Viktor és Kelemen Hunor egyetértettek abban, hogy a magyar választási összefogás nyomán az RMDSZ jó szereplése lehetővé tette, hogy most, a romániai kormányalakítás során a magyar szervezet komoly belpolitikai szerephez jusson.

A Fidesz és az RMDSZ elnöke kifejezte meggyőződését, hogy az RMDSZ kormányzati szerepe erős kapocs lesz Magyarország és Románia között, és jelentősen javíthatja a kétoldalú kapcsolatokat – mondta Havasi Bertalan.

Forrás: MTI