Csengőszó szerte Kaplonyban

Kora délután nekivág Megyeri Tamás polgármester és Csizmár Tamás alpolgármester a falu utcáinak. Előbbi jelképesen Miklós püspök öltözetét, míg utóbbi az örök morgolódó, csalafinta Krampusz viseletét fogja hordani. Szaloncukrot, illetve kis csokit osztanak a kaplonyi gyerekeknek.

Minderre semennyi közpénzt nem használnak fel. (Kettejük hozzájárulása az édesség, egyéb költségük nem adódott.) A hintót és a lovakat Hága Antal biztosította nekik, de például a csengőt a római katolikus plébániától kérték kölcsön. A hintó kocsisa Bartha Gábor – akinek a szolgálatát ezúton is köszönjük.

A kezdeményezés során a szervezők igyekszenek minden egészségügyi szabályt betartani. Kérik, hogy a gyerekek ne csoportosuljanak, a Mikulás követei minden porta előtt megállnak, mindössze csak inteni kell nekik. Ők kesztyűt hordanak, illetve maszkot is, kérik, hogy a gyerekek, illetve a kisebbek mellett lévő szülők hasonlóan öltözködjenek, azaz viseljenek maszkot, valamint kesztyűt. Óvjuk meg egymás egészségét!

Az iskolaalapítvány hétfőn adja át a tanulóknak a Mikulás-csomagot. Erről részleteket a pedagógusok fognak tudatni.

Mint korábban hírül adtuk, nagy horderejű, és igen komoly felszólítást kaptak Kaplony község polgármesterei. A lappok földjéről, az Északi-sark közeléből jött a visszautasíthatatlan üzenet. Fogniuk kell a cókmókjukat, és péntek délután hintóra pattanniuk. Úgy kell nekivágniuk a falu utcáinak. Ahol jó gyereket látnak, annak bizony édességet, szaloncukrot kell adniuk.

Persze Mikulás apó, Miklós püspök úr lappföldi tanítványa, barátja majd szombat este is ellátogat a jó gyerekekhez. A kaplonyi polgármesterek mindössze csak előszelei a kedves idős úrnak. Sőt, még az is meglehet, hogy egyikőjük Krampusz öltözetét fogja hordani… Csak azért, hogy a csínytevésre esetleg hajlamos lurkókat jól megijessze.

A lényeg azonban ez: a fentiek okán kihirdettetik, hogy pénteken délután 1 óra után minden jó (vagy kevésbé jó) kaplonyi gyerek az utca felőli ablak közelében tartózkodjon, és amennyiben száncsengést hall (vagy „hohózást”), akkor fáradjon ki az utcára (persze jó meleg kabátban), kis figyelmességet kap, mintegy előhangját a szombat esti Mikulásnak.

Kéretik, hogy mindennek a hírét Ön is adja tovább!