Körvonalazódik egy park

Az úgynevezett Kubasi út mentén lévő terület, leendő szabadidős központ topográfiai felmérése készült el a napokban. A nagy felbontású rajzot továbbították is a nagyváradi tervezőmérnököknek, hogy álmodják meg, miként is kell kinézzen Kaplony település egyik leendő büszkesége.

A vázlatos elképzelés az, hogy méltán népszerű Gyula kocsmája melletti területre elsősorban 10–12 évnél idősebbeknek szóló szabadtéri tevékenységeket biztosítanánk. Az út mentén sövény lenne, hogy az olykor sáros, máskor poros úttól elválassza a területet.

Talán kisebb akadálypálya, gördeszkásoknak szóló terep, köztéri fitneszgépek, netán techball-ozásra alkalmas asztal lenne ott – csak néhány a felmerült ötletekből. Szintén szerencsének tűnik, hogy legyen ott egy szabadtéri színpad is, hogy a község különböző csoportjai alkalomadtán felléphessenek (előbb-utóbb csak vége lesz a járványügyi megszorításoknak…). Talán ennek a nagykárolyiakhoz hasonlóan gumiborítású amfiteátrumnak kellene lennie – de alapvetően a szakemberek ebben a témában is szabad kezet kapnak.

A tervezőmérnökök egy elő megvalósíthatósági tanulmányt fognak készíteni, mindössze vázlatos elképzelésekkel. Ezt követheti majd egy már konkrétabb terv, amellyel már pályázati forrást is lehet keresni. Merthogy az az elképzelés, hogy uniós alap, vagy kormánytámogatás révén valósuljon meg a kaplonyiak parkja.