Soron kívüli tanácsüléssel zárták novembert

Módosították a tegnap megtartott tanácsülésen a község évi költségvetését. 1045 darab szemeteskukát fognak vásárolni – a tervek szerint még idén – a településközi hulladékgazdálkodó egyesület számára. Ezek java része sárga tetejű lesz, de a nagyon megrongálódott feketék cseréjére is lesz lehetőség. A döntéshozók erre a célra 80 ezer lejt különítettek el, mégpedig egyöntetű, közös döntés révén.

Sokba, több mint 20 ezer lejbe fog kerülni a falu munkagépének a javítása. Mint az alpolgármester elmondta, előreláthatóan a jövő hét végére el fog készülni a rendbe tett exkavátorral. A tanácsülés keretében elhangzott, hogy a javítási, karbantartási munkálatokat nem lehetett tovább odázni, sőt, talán célszerűbb lett volna ezidáig megvalósítani…

Megszigorodtak azok a törvényi előírások, amelyek a sürgősségi esetek elhárítására létrehozott önkéntes csoportra vonatkoznak. Az év elejétől sokkal több felszereléssel kellene hogy rendelkezzenek, illetve számos egyéb rendelkezésnek meg kell felelniük. Az önkéntesek vezetője több szakemberrel is egyeztetett, ezek alapján javaslatcsomagot állított össze, amelyet a tanács elé terjesztett a polgármester. A döntéshozók ennek nyomán 27 ezer lejt különítettek el arra a célra, hogy a minimális előírásoknak megfelelhessenek a kaplonyi tűzoltók.

Ösztöndíjak mértékéről is döntött a tanács, továbbá elhatározták, hogy a közel kilencéves törvényi előírást igyekszenek betartani, és a lehető leghamarabb Kaplonyban online is lehet fizetni a helyi adókat és illetékeket. Erre jelenleg még nincs lehetőség, csak a szándékról szól a határozat. Viszont már megújult a kaplonyi önkormányzat honlapja, amely a capleni.ro hivatkozáson érhető el.

Minden határozatot mindahány jelenlévő tanácstag megszavazott a péntek kora este tartott rendkívüli tanácsülésen.