Hozzákezdtek az ültetéshez

Hozzákezdtek végre a játszótér rendezéséhez. Ma reggel fákat és sövényt ültettek a község játszóterére.

Ugyanoda bevezetik a vizet is, hiszen tavasszal köztéri kutat fognak kialakítani.

A tervek szerint még a jövő év elején több árajánlatból álló elképzelés-csomagot terjesztenek majd a községi döntéshozó testület elé. Amennyiben a helyi tanács tagjainak sikerül erre a célra pénzt elkülöníteni, akár már a következő évben megkezdhetik a játszótér elemeinek kicserélését, felújítását. Lesznek padok, szemetes tartályok, gumirozott szőnyeg, illetve sok-sok mászóka, hinta, ugráló stb.

Mindennek a megvalósítása érdekében már most beültetik a telekhatárt. Azaz a szomszédos lakóház, illetőleg a lerakat irányába sövényt ültetnek, míg a két utcafrontra díszfákat. Kertészmérnök javaslatai alapján választották ki az ideális növényzetet.

A sövényt 68 darab Leyland-ciprus fogja alkotni. A világhálós enciklopédia cikke szerint ez egy fölfelé elkeskenyedő lombú fa. Ágai sűrűn, többnyire a talajszinttől állnak; fölül egy függőleges vezérhajtásban végződik. Lombja sötétzöld. Kérge matt, szürkés sötétvörös, függőlegesen vékony, rostos bordákra tagolt. Hajtásai a hamisciprus szülőkre jellemzően két síkba rendeződnek, vagy a valódi ciprus szülőktől örökölten rendezetlenül állnak. 3 mm-es pikkelylevelei egyenesek, a csúcsuk hegyes, alsó felükön nincs fehér rajzolat.

Elültettek továbbá négy sötétpiros levelű Cseresznyeszilva fát, illetve a kaplonyiak játszóterén a jövőben nyolc Magas kőris fog pompázni.

 

%d blogger ezt szereti: