Fogjunk össze!

A közösségi felületen okkal / ok nélkül okolják a polgármestert annak kapcsán, hogy nincs, illetve nem mindig van internet a faluban. Az ezzel kapcsolatos felhívását közöljük.

Nos, az a helyzet, hogy meglehetősen kevés eszköze van a mindenkori polgármesternek ebben a témában. Egyeztettem az egyik szolgáltatóval, az ő munkatársuk ígérte meg, hogy legkésőbb Karácsonyra be lesz kötve a nagy sebességű internet. Erről hírt is adtam.

Hogy addig mi a teendő? Nem igazán tudom, mit mondhatnék. Egy lakos jelezte, hogy írásban kért magyarázatot a szolgáltatótól, illetve hogy írásban jelezzék az oktatási intézmények számára, hogy ekkor és ekkor a szolgáltató hibája okán nem volt lehetősége a tanulónak vagy pedagógusnak részt venni az online oktatásban. Egyelőre nem kapott választ. S félő, hogy érdemit nem is fog kapni.

A problémát jeleztem az iskolai vezetőségnek is. Török Tamás igazgató úr elmondta, hogy a tanári kar részéről a lehető legnagyobb empátiával kezelik a kialakult helyzetet. Ugyanakkor tőlük is elvárják a következetességet, őket is ellenőrzik a tanfelügyelősség részéről.

Lehetetlen helyzet, az bizonyos!

A magam rendjén csak annyit tudok javasolni, és ebben tevékenyen részt is veszek, ha felkérnek rá, hogy írjunk alá egy petíciót, amelyet jó ezer előfizető lásson el az aláírásával, ezt juttassuk el a megyei kormánybiztosi hivatalhoz, illetőleg a szolgáltatóhoz. Igen is jogunk van a szolgáltatáshoz, ha már fizetjük.

Ön aláírja? (Netán csak a polgármestert akarja okolni?)

Tisztelettel,
Megyeri Tamás Róbert