Folklór a színházban

2020. november 15-én, vasárnap 18 órai kezdettel a nyárádszeredai Bekecs néptáncegyüttes Reliktum című folklórműsora lesz látható a Nagykárolyi Városi Színházban. A belépés ingyenes, viszont a szervezők megkérnek minden érdeklődőt, hogy előre foglaljon helyet, mivel a helyek száma korlátozott a Covid-19 vírus terjedésének megelőzését célzó járványügyi előírásoknak megfelelően.

A helyek elfoglalására 17 órától lesz lehetőség. A saját és a mások egészségének védelme érdekében kötelező a maszk viselete és az 1,50 m-es távolság betartása. Megértésüket köszönjük!

Az előadásról

Amint a cím is jelzi, előadásunkkal őseink hagyatékait igyekszünk átmeneszteni ebbe az értékvesztett modern világba, amely ma körülvesz minket. A műsorszerkesztés célja az autentikus táncok, szokások megjelenítésén túl az, hogy időutazásra hívja a nézőket egy korábbi, idilli állapot bemutatásával.

Úgy a zenei anyagok, mint a különböző tájegységek táncainak választásánál fő szempont, a változatosság, az igényesség és a hitelesség volt.

A műsorban az alábbi települések táncai jelennek meg: Gyergyóremete, Gyergyóalfalu és Orotva a Gyergyói-medencéből, a Mezőségről Magyarpalatka, a Kalotaszeg vidékéről Nádaspapfalva, Kide és Bodonkút, valamint az Alföldről Nagyecsedi táncok.

Zenei szerkesztő: Koncz Gergely

Rendező-koreográfus: Farkas Tamás és Farkas Ágnes

Muzsikál: a kolozsvári Tokos Zenekar. Énekel: Samu Etel Imola.