Jó tudni!

A hatályos törvény rételmében Kaplony területén számos korlátozó intézkedést vezettek be.

A Covid-19-es járvány megelőzése és fékezése érdekében a kormányrendelet és a megyei sürgősségi esetek bizottsága több előírást tett közzé. Így egészségügyi maszkot kell hordanunk, mégpedig úgy, hogy az mind az orrot, mind pedig a szájunkat eltakarja. Minden ötödik életévét betöltött személynek kell a maszkot hordania a lakásán kívül azon településeken, amelyekre nézve ezt elrendelték, így Kaplony község területén is.

Ebben az időszakban tilos a klubok, a kocsmák és a diszkók üzemeltetése. A boltok, illetve egyéb kereskedelmi egységek üzemeltetőinek látható helyre fel kell függeszteniük azon tájékoztatókat, amelyeken a járvány terjedését akadályozó intézkedéseket ismertetik, tehát a maszkviselésének kötelezettségét.

Legtöbb tíz személynek szabad egyszerre szabad téren sporttevékenységet végeznie, egymáshoz képest nekik is egészségügyi távolságot kell betartaniuk.

Hitéleti tevékenységet az egyházi ingatlanokban, avagy azok udvaraiban kizárólag az egészségügyi biztonsági intézkedések betartásával lehetséges. Kötelező módon kell maszkot hordani, a személyek között megfelelő távolságnak kell lennie, illetőleg biztosítani kell a fertőtlenítő szereket.

Tilos magánrendezvényeket tartani, így esküvői vacsorát, keresztelőt, díszebédet stb. Tilos mind szabadtéren, mind pedig zárt helyiségekben megtartani az ilyen jellegű rendezvényeket.

Tilos több mint hat személynek egymás társaságában sétálnia a közterületeken, tilos csoportosulni.

Közlemény