Megtörtént a beiktatás

Megtörtént ma délután a Kaplonyi Helyi Tanács beiktatása. Egy hónappal a helyhatósági választásokat követően az új polgármester eskütételét is megejtették.

Az alkalomra a járványhelyzet okán a kultúrházban került sor. A megyei kormánybiztosi hivatalt Cosmin Mihai Dorle, a prefektúra jogi osztályának vezetője képviselte. Jelen volt még Csizmár Erika, a község jegyzője.

A gyűlés kezdetén legidősebb tanácstagként Kánya Zsolt Albert ismertette a választási eredményeket jóváhagyó bírósági döntést, a prezídiumban a két legifjabb tanácstag, Fleisz Adrien és Gal Zoltán is helyet kapott. Majd a mandátumukat elfogadó tanácstagok egyenként esküdtek meg arra, hogy a legjobb tudásuk szerint az ország Alkotmányát betartják, és a tőlük telhető legtöbbet megteszik Kaplony község lakosainak érdekében. Az esküt az alaptörvényre és a Szent Bibliára tett kézzel mondta el: Kánya Zsolt Albert, Csizmár Antal Tamás, Fleisz Tamás, Fleisz Adrien, Pink Rudolf, Tillinger Ferencz, Gal Zoltán, Mészáros Lóránt, Pósz Attila (Romániai Magyar Demokrata Szövetség), illetve Máncz Tihamér és Tábori Francisc Róbert (Magyar Polgári Párt). (A következő gyűlésen Hevele József és Szilágyi Sylven Teofil esküdhet fel, hiszen a másik két mandátumot nyert tanácstag visszalépett.)

A továbbiakban ismertették a polgármester-választásról szóló jogerős határozatot, majd Megyeri Tamás Róbert mondta el az eskü szövegét.

Zárásként a prefektúra képviselője a kormánybiztos, Radu Bud üdvözletét mondta el. Szólt továbbá arról, hogy az új vezetőség számíthat a megyei és országos hatóságokra. Kiemelte, hogy igen kevésszer kellett eleddig Kaplonyban járnia, azaz kevés alkalommal volt szükség a jogi osztály beavatkozására. Bízik abban, hogy ez a továbbiakban is így lesz. A maga rendjén Megyeri Tamás Róbert polgármester köszönetet mondott a jelenlétért. A tettek beszéljenek helyette – fogalmazott.

A rendkívüli helyzetre, a járványra való tekintettel még csak az ilyenkor szokásos koccintást sem tartották meg. Rövid beszélgetés után mindenki hazatért. Mint elhangzott, reményeik szerint már a jövő hét elején meg tudják tartani a következő tanácsülést, amikor is egyebek mellett az alpolgármester-választást is meg tudják ejteni.

Fotók: Czumbil Valter