Tartósabb aszfaltutak épülhetnek

Elkészült a MOL Zalai Finomítójában az évi 20 ezer tonna gumibitumen gyártására képes új üzem. A gumibitumenből készült utak tartósabbak, mivel kisebb a kátyúk és nyomvályúk kialakulásának esélye a hagyományos bitumennel készült utakhoz képest. A gumibitumen emellett környezetbarát megoldás, hiszen az előállításához használt gumiabroncsokat hasznosítanak újra.

Az új üzem naponta mintegy 96 tonna gumibitument tud termelni, ami az építési szezont figyelembe véve éves szinten 20.000 tonna útépítési alapanyagot jelent. Ebből 200 km 2×1 sávos új főutat lehet megépíteni vagy 600 km 2×1 sávos út felső rétegét lehet felújítani. A gumibitumen gyártásához évi 3000 tonna gumiőrleményt használnak fel, ehhez mintegy félmillió használt gumiabroncsot hasznosítanak újra. Ez a mennyiség az évente keletkező hazai gumiabroncs-hulladék 8-10 százaléka, melyet így anyagában lehet újrahasznosítani.

A MOL gumibitumennel épült aszfaltutak tartósabbak, élettartamuk másfélszerese a normál bitumenből készültekéhez képest. A gumibitumen ásványi anyaghoz való kiváló tapadása csökkenti a kátyúk kialakulásának esélyét, és nagyobb terhelhetősége miatt a nyomvályúsodási hajlam is kisebb. Ezáltal az utak fenntartási költsége is csökkenhet. Lakóövezetek közelében fontos szempont lehet, hogy használatával lényegesen kisebb menetzaj érhető el, ami jelentősen csökkenti a környezet zajterhelését.

„A napi 96 tonnás kapacitás elegendő a nagyobb volumenű útépítési munkálatokhoz is, sőt, ez a mennyiség lehetőséget nyújt arra, hogy a környező országokban is új üzleti lehetőségeket aknázzunk ki. Mivel a kémiailag stabilizált gumibitumen a MOL szabadalma, így további hasznosítási lehetőséget jelenthet a licensz értékesítése is, amelyhez az új üzem kiváló referenciát jelent. A 20.000 tonna termelés a hazai útépítési bitumenigény mintegy 10-15%-át fedi le, azaz minden adott ahhoz, hogy a gumibitumenes utak egyre elterjedtebbek legyenek.” – mondta Zsinkó Tibor, a MOL Magyarország Downstream ügyvezető igazgatója.

A Zalai Finomítóban 2012-ben avatták fel a ma is működő, kisebb (évi 5000 tonna) kapacitású gumibitumen kísérleti üzemet. A megnövekedett keresleti igényekre reagálva a MOL 2019 tavaszán új üzem építésébe kezdett. Az új üzem hozzájárul a Zalai Finomító hatékony üzemeltetéséhez és a jelenleg mintegy 100 dolgozót foglalkoztató finomító munkahelyeinek megőrzéséhez is. A 3 millárd forintos beruházás 75%-át a MOL saját forrásból biztosította, 25%-át pedig állami támogatásból, a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében finanszírozta.

Az elmúlt 8 évben mintegy 150 km útszakasz épült vagy újult meg Magyarországon a gumibitumen felhasználásával, többek közt a pesti alsórakpart XIII. kerületi szakaszának 1,5 km hosszú része, a Budaörsi út, , a Villányi elkerülő út ill. az M25-ös autópálya egy szakaszaAz új gyártókapacitás belépésével ennek többszörösére van lehetőség.

A MOL gumibitumen fejlesztésről röviden

A MOL és a Pannon Egyetem közösen fejlesztette ki a kémiailag stabilizált gumibitument, amely bitumen és hulladék gumiabroncsokból származó gumiőrlemény keveréke. A kémiailag stabilizált MOL Gumibitumen 2009-ben szabadalmi oltalmat nyert, majd 2014-ben elnyerte a Környezetbarát termék védjegyet is. A MOL Gumibitumen számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült. Többek között 2015-ben elnyerte a Környezetvédelmi Innovációs díjat a Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton, 2016-ban Manchesterben pedig erős nemzetközi mezőnyben, huszonhárom pályázó közül megkapta az IChemE (Vegyészmérnökök Nemzetközi Intézete) „2016 Innovatív terméke” díját.

A MOL a 2000-es években kezdett el dolgozni a külföldön már alkalmazott gumibitumen hazai gyártásának megvalósításán. Az USA-ban alkalmazott eljárás során a gumibitument az útépítés helyszínén készítik, mivel pár órán belül fel kell használni a gumiszemcsék kiválása miatt, emellett az aszfalt gyártása is speciális berendezéseket igényel. A MOL a Pannon Egyetemmel együttműködve kidolgozta az ún. kémiailag stabilizált gumibitument, amely a normál útépítő bitumennel azonos módon használható fel. A MOL szabadalmaztatott technológiája biztosítja, hogy a gumibitumen szállítható, tárolható és később is felhasználható marad, így nagyüzemileg gyártható és az előállítás helyszínétől távol is felhasználható.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1900 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

Közlemény