Mikor iktatják be az új vezetőséget?

Egyelőre nem tudni bizonyosan. A megyei kormánybiztosi hivatalhoz – prefektúra – ma délelőttig nem érkeztek meg a szükséges okmányok. A múlt héten a polgármesteri választás eredményét érvényesítették, míg tegnap a helyi tanács tagjaiét.

Holnap, azaz szerdán a megyei önkormányzat új testületét iktatják be, és mendemondák szerint talán pénteken Kaplonyban is sort keríthetnek minderre. De ha nem, akkor minden bizonnyal a jövő hét elején.

Kaplony semmiképpen sincs lemaradva a többi településhez képest, hiszen még máshol sem alakultak meg az új tanácsok. A korábbiakhoz képest fura késlekedés nem Szatmár megyei „találmány”, országszerte így történik.

Ezen az első alkalmon a polgármesteri eskütételre kerül sor, illetve az új tanács tagjai esküdnek meg arra, hogy a legjobb tudásuk szerint a község javát szolgálják döntéseik meghozatalakor. Ezen az első gyűlésen még nem kerülhet sor az alpolgármester megválasztására, de akár a következő napon meg lehet ejteni egy következő gyűlést, amelyen akár az a határozat is megszülethet.

(megyeri)

Helyesbítés: néhol már alakulnak. Bővebben itt: Nehézkesen alakulnak az önkormányzatok

%d blogger ezt szereti: