Körgyűrű Nagykároly és Kaplony között?

Uniós pénzalapokból alakítanának ki ugyanis a város másik oldalán az elkerülő utat, így körgyűrűvel kiiktatva a Nagykároly városon áthaladó teherforgalmat – adja hírül a Nagykárolyi Anziksz.

„Kiadtak egy tájékoztatót, mely a Nagy Infrastrukturális Operatív Program révén lehetővé teszi, hogy helyi önkormányzatok is készítsenek és pályázzanak az infrastruktúrát érintő fejlesztésekre. Mi arra készülünk, hogy egy újabb elkerülő utat alakítsunk ki. Ez az elkerülő út, a város Szatmárnémeti felé haladó kijáratától indulna, a Kaplonyba vezető út érintésével, végighaladva a város ipari részén, illetve az egykori Unio gyár mögötti szakaszon. A város Nagyvárad felé vezető részén csatlakozna majd vissza a 19-es számú útra” – nyilatkozta Kovács Jenő nagykárolyi polgármester.

A projektet jövő év tavaszán nyújtanák be, mondta a polgármester. Mindehhez arra van szükség, hogy addig pontosítsák a projekt összköltségét, illetve a beruházás összértékét.

„Amennyiben sikerrel pályázunk, Nagykárolyból teljesen kivezethetjük úgy az átkelő forgalmat, mint a teherforgalmat. A városnak már van egy elkerülő útja, ami két évvel ezelőtt készült el. A 2012-ben megkezdett beruházás összértéke 73 millió lej volt” – tette hozzá a polgármester.

Forrás: Nagykárolyi Anziksz