Bemutató a bábszínházban

Szombaton, október 3-án 10 órai kezdettel újabb bábelőadás-bemutató színhelye lesz az Iparosotthon bábszínházi terme. A Brighella Bábtagozat tagjai egy tíz évvel ezelőtt játszott előadást újítottak fel: Az égig érő fa című produkciót, amelyet hosszú időn keresztül nagy sikerrel játszottak.


A mesebeli szegény és bátortalan kondásfiú, Jánoska álma – ami egyben sok kisgyermek álma is – a királykisasszony szerelme. Jánoska királya elé járul, ezzel megtéve az első lépést, amitől kezdve sodródik a történettel, hogy megannyi kalandon keresztül, szembenézve a halállal, legyőzve a sárkányt hazavihesse és feleségül vehesse a királykisasszonyt.

A Nagy Regina által rendezett Benedek Elek mese az egyre inkább eltünedezni látszó népi világ csodáját is magában hordozza: annak hangulatát, nyelvezetét, szereplőit, tárgyait. A bábelőadás szereplői Bandura Tibor, Nagy Anikó és Nagy Tamás, a produkció látványtervezője pedig Bandura Emese.

„A Romániát 2020 elején elérő koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések következtében az óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt bábszínházi előadások is elmaradtak. Ezért az évad elején béréletet váltó gyerekek nem láthatták a bérletükben szereplő összes előadást. A következő időszakban letörlesztenénk a tartozás, ezért – ahogy a felnőttbérletek esetében is történik – a bérlettel rendelkezők részt vehetnek bármelyik bábelőadáson, vagy kisiskolásoknak szánt előadáson, természetesen előzetes regisztrációt követően, bérletük felmutatásával” – mondja Bandura Emese, a bábtagozat vezetője.

Ez a lehetőség kihasználható a hétvégi előadások alkalmával is, melyekre szülők, hozzátartozók kísérik el a gyermeket (ez esetben a szülők jegyet váltanak), de lehetőség van arra is, hogy óvó- vagy tanítónők jelzését követően egy-egy csoportnak játszanak le egy választott előadást a most futó produkciók közül. Utóbbi esetben csak az illető csoport/osztály tartózkodik majd az Iparosotthonban található bábszínházi teremben.

Ennek értelmében már a szombati előadásra is beléphetnek a Brighella Bábtagozat bérletesei. A színházlátogatás ez alkalommal is előregisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szervezes.harag@gmail.com-os emailcímen, a 0261-712-106 telefonszámon, vagy személyesen az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában lehet. Akik nem rendelkeznek bérlettel, természetesen jegyet válthat a szabadon maradt helyekre.

A 3 éven felüli nézőknek szánt előadásra jegyek elővételben kaphatók az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában. A jegyvásárlással és előregisztrációval érdemes sietni, ugyanis a járványügyi előírásoknak megfelelően a bábszínházi teremben a helyek száma jóval alacsonyabb az eddig megszokottakhoz képest.

A Harag György Társulat PR-osztálya